در نورپردازی، هنگام طراحی برای داشتن منابع نور در محیط های مختلف بازی با نور و سایه صورت می گیرد. برای برخی از خیلی مهم است در محیطی که بیشتر وقت می گذرانند، نور کافی داشته باشند مخصوصا محیط های کاری یا فضای خانه که همیشه در آنجا حضور پیدا می کنند.
انواع نورپردازی ، متناسب با محیط
در زمان های بسیار قدیم اولین وسیله برای روشنایی ، شعله های آتش بود که کشف شد. این نور مصنوعی برای روشن کردن محیط استفاده می شد. بعد از آن چراغ های روغنی بودند که از مواد طبیعی ساخته شده بودند. برای این چراغ ها از چربی های حیوانی و گیاهی جهت سوخت استفاده می شد.
نور پردازی عمومی مربوط می شود به محیط های عادی که نیاز به نور دارند. مثلا محیط های ساختمانی که از داشتن نورهای طبیعی محروم هستند و فقط نیاز به روشنایی دارند این نوع نورپردازی مناسب است. برای نورپردازی های عمومی لوستر های متناسب با سقف، هالوژن های سقفی و لامپ های پر نور اساسی ترین عوامل در روشنایی محیط های داخلی هستند. خیلی از افراد که نور کافی و مناسب را مسئله ی مهمی می دانند پیگیر می شوند تا از حضور در مکانی که زندگی می کنند لذت ببرند.
نورپردازی کاربردی هم اکثرا برای تزئین و زیبایی بیشتر محیط انجام می گیرد. مثلا اتاق مطالعه و آشپزخانه ای که بانوان بیشتر در آن محیط سرو کار دارند جزو نورپردازی از نوع کاربردی است. چراغ های مطالعه، چراغ ها رومیزی و یا چراغ های آویزان که امروزه در اکثر آشپزخانه ها دیده می شود، برای محیط های کاربردی پیشنهاد می شود.
نوع دیگری از نورپردازی نیز عرضه شده است که روی محیط های خاصی متمرکز می شوند. مثلا اگر دقت کنیم در می یابیم که سقف کافی شاپ ها و تالارهای بزرگ برجسته هستند و از زیبایی خاصی برخوردارند. عاملی که نظر بیننده را در هنگام ورود به این محیط ها جلب می کند استفاده از چراغ ها و ترکیب های ویژه و ماهرانه ای است که برای این محیط ها در نظر گرفته شده است.